Fraktfritt inom Sverige

Saratoga's

Ibland när ett klassiskt föremål bärs av en legendarisk person, blir föremålet väldigt starkt förknippat med personen i fråga. Detta stämmer i allra högsta grad in på Saratogas historia, en modell som är mest känd för att ha burits av John.F.Kennedy.

JFK som var bosatt i Massachusetts inte långt från den gamla AO-fabriken, hade sedan länge varit ett stort fan av American Optical´s glasögon. JFK som var bosatt i Massachusetts inte långt från den gamla AO-fabriken hade sedan länge varit ett stort fan av American Optical´s glasögon, och han bar inte bara AO´s solglasögon utan även deras Executive läsglasögon.

JFK kan ses bära modellen Saratoga på många seglingsbilder, vilka gav honom en image som många amerikaner strävade mot. Stylen blev en omedelbar klassiker.

Dessa foton är inte de enda historiska dokumenten som visar Kennedy´s koppling till AO. American Optical tog emot ett brev från presidentens stab där man efterfrågar glasögon till hans barn. Brevet ankom samma dag som han mördades.

Ett par av de AO solglasögon som JFK bar kan forfarande ses på John F. Kennedy Presidential Library and Museum i Boston. Även om bågen fick namnet Saratoga senare syns ändå American Optical tydligt printat på skalmen. Bågen har en klassisk form, silverdetaljer, och en tunnare skalm än Wayfarer som den ofta förväxlas med.

Saratoga´s popularitet fortsatte långt efter JFK och fick kultstatus när de togs ur produktion för några decennier sedan.

2020 återlanserades denna legendariska modell, och tillverkas nu enligt exakt samma specifikationer som originalet. Återigen kan du bära en verklig del av historien. Se den nya Saratoga.