Fraktfritt inom Sverige

Original Pilot, matt chrome


Lägg i varukorgen

Polariserande glas har två klara fördelar: kontrastseendet blir finare och bättre tack vare att reflekterat ljus elimineras, vilket gör att ögat och användaren lättare kan koppla av. Eftersom 99,9% av det reflekterade och bländande ljuset från plana ytor blockeras bort lämpar sig en polariserad lins väl för vistelser ute på sjön, men även vid t.ex bilkörning då det ofta blir mycket blänk i vindrutan och på asfalten.AO SkyMaster™ Linser

Glaslinser är guldstandarden inom optik. De ger överlägsen klarhet och kommer närmast din naturliga syn. Härdat mineralglas ger dessutom mycket hög reptålighet. SkyMaster utvecklades ursprungligen för piloter och är AO´s premium-lins för en förvrängningsfri syn. Finns som polariserande och icke-polariserande lins.
  • 100% UVA/UVB skydd
  • Antireflex-coating på baksidan
  • Oleofobisk smuts-resistent coating
  • Slagtåligt härdat mineralglas (ANSI Z80.3)
  • Reptålig hard coating
  • Förvrängnings-fri för 100% optisk klarhet
Visar skillnad på polariserande linser och icke-polariserande.

Så här väljer du rätt storlek på solglasögonen

För att välja rätt storlek på dina Original Pilot , ställ dig mot en spegel och använd en linjal för att mäta avståndet mellan skalmarna. Använd sedan tabellen nedan för att välja rätt storlek till ditt ansikte:


Ansiktsstorlek (skalm till skalm): Rekommenderad storlek båge
≤ 127 mm 52 mm
128-139 mm 55 mm
≥ 140 mm 57 mm

Välj rätt storlek på solglasögonen

Du kan även få fram rätt storlek genom att titta på ett annat par glasögon du redan har. Titta på insidan av resp skalm för att hitta storleken på bågen. Storleken på bågen är oftast den första siffran:

Se storleken på solglasögonen genom att titta på solglasögon du redan har.